Президентът на Съединените щати Джо Байдън реши да удължи националните извънредни мерки заради

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън реши да удължи националните извънредни мерки заради
Коментари Харесай

Байдън удължава извънредните мерки на САЩ заради Русия

Президентът на Съединените щати Джо Байдън реши да удължи националните изключителни ограничения поради " нездравословните задгранични действия " на Русия.

В писмо до водачите на Конгреса Байдън сподели, че е решил да удължи ограниченията, въведени за първи път през април 2021 г., след 15 април тази година, когато те трябваше да изтекат, така като дейностите на Москва  " не престават да представляват необичайна и изключителна опасност за националната сигурност, задграничната политиката и стопанската система на Съединените щати. "

Американският президент изясни, че решението е пристигнало, защото счита, че Русия продължава да поставя старания за " подкопаване на провеждането на свободни и почтени демократични избори " в Съединени американски щати, както и " да взе участие и да улеснява злонамерени кибернетични действия ".

Той също по този начин упрекна Москва, че оказва въздействие върху непознати държавни управления посредством " транснационална корупция " и нарушава интернационалното право и териториалната целокупност на страните.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР